Naujienos

[Masshead Itemid="539" background="images/inner/inner-jojimas.jpg"][/Masshead]
26 Birželis 2022

„Kol kas gal ir nesuvokiame, kas nutiko, o dar labiau erzina mintys, ar galime džiaugtis, ar reikia liūdėti, kad praradome antrą vietą, o gal galėjome būti ir pirmi... Bet mano karjeroje tai yra vienas geriausių pasiekimų, – atvirai prisipažino Europos jaunimo (U22) šiuolaikinės penkiakovės čempionate mišrių estafečių varžybose kartu su Elzbieta Adomaityte bronzos medalį Lietuvai iškovojęs Titas Puronas. – Manau, reikia džiaugtis“.

Mišrių estafečių varžybos tapo Barselonoje vykusių Europos pirmenybių kulminacija – jose varžėsi 10 šalių atstovai.

Fechtavimo rungtyje lietuviai pasirodė geriausiai iš visų 10 komandų, surinkta 245 taškai, po jojimo rungties buvo pridėta į kraitį dar 293, plaukime pelnyta 300 taškų. „Laser Run“ rungtis „padovanojo“ dar 559 taškus. Iš viso lietuviai surinko 1397 taškus.

Aukso medaliais pasipuošė čekai Lucie Hlavackova ir Filipas Houska (1410 taškų), sidabrą iškovojo britai Emma Whitaker ir Rossas Charltonas (1404 taškai).

„Nuotaikos dabar tikrai puikios... Manau, šis medalis tikrai padėjo įveikti kartėlį, kurį jutau po individualių varžybų, – kalbėjo T.Puronas. – Žinoma, dabar atrodo, kad galima buvo pasirodyti ir geriau. „Laser Run“ rungtyje išbėgome antri, vieną poziciją praradome. Gaila. Vienas mano šaudymas buvo prastas. Tai leido britams mus pasivyti. R.Charltonas šiandien buvo geresnis bėgikas už mane – paskutiniame bėgime jis tiesiog parodė savo klasę, man nepavyko išlaikyti jo tempo“.

Prisiminęs apmaudą dėl nesėkmės individualiose varžybose, kuriose nepavyko patekti į finalą, T.Puronas atsakė tiesiai: „Tą liūdesį paverčiau sportiniu pykčiu“.

„Individualiose varžybose man nepasisekė fechtavime, tačiau būtent šioje rungtyje pavyko atsigriebti estafetėse, – sakė T.Puronas. – Šiandien fechtavau taip, kaip norėjau fechtuoti individualiose varžybose“.

Dvidešimtmetis sportininkas neslėpė, kad estafečių varžybose, kuomet tenka darbuotis komandoje, jaučiama kur kas didesnė atsakomybė. „Startuoji ir žinai, kad dirba bei stengiasi ir tavo komandos draugas. Bet atsiranda kiek daugiau pasitikėjimo savimi, nes nuolat vienas kitą palaikai, tarkime, nuotaika, kai Elzė įduria fechtavime, persiduoda, džiaugiamės abudu, o po to pakylėtas einu kovoti pats, įduriu, Elzė irgi džiaugiasi – tai kažkas fantastiško“, – sakė T.Puronas.

Liepos pabaigoje jis mėgins savo jėgas ir pasaulio suaugusiųjų čempionate. „Džiaugiuosi, kad Europos jaunimo čempionatą pavyko baigti kiek ramesne sąžine, todėl pasirengimas pasaulio pirmenybėms bus smagesnis. Tai bus mano pirmosios mano varžybos su suaugusiais“, – pabrėžė penkiakovininkas.

Primename, kad E.Adomaitytė pirmenybių individualiose varžybose iškovojo sidabro medalį, o šeštadienį vyrų estafečių varžybose jėgas išbandę Paulius Vagnorius ir Nojus Chmieliauskas surinko 1396 taškus ir užėmė septintą vietą.

25 Birželis 2022

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finale Ieva Serapinaitė užėmė 6-ą vietą. Pasak sportininkės trenerio Luko Kontrimavičiaus, šis rezultatas džiugina ir optimistiškai nuteikia prieš pasaulio pirmenybes.

Fechtavimo rungtyje lietuvė surinko 222 taškus, po plaukimo rungties pridėjo dar 277, jojimo rungtyje klaidų nepadarė (300 taškų), o „Laser Run“ rungties trasą įveikė per 12:16.20 ir pelnė dar 564 taškus. Iš viso mūsų sportininkė surinko 1363 taškus.

Auksą iškovojo prancūzė Elodie Clouvel (1385 taškai), sidabru džiaugėsi britė Jessica Varley (1381 taškas), bronza atiteko vengrei Michelle Gulyas (1374 taškas).

Priminsime, kad II-ajame pasaulio taurės etape I.Serapinaitė užėmė 4-ą vietą, o iš III-ojo grįžo su aukso medaliu.

„Sakote, kad šešta vieta blogai? Ne. Tai – puikus rezultatas. Ši pozicija yra labai didelis Ievos darbo įvertinimas, – sakė L.Kontrimavičius. – Prieš išvykstant apie tikslus finale kalbėjome tyliai. Norėjome patekti į varžybų finalą ir būti tarp 18-os stipriausiųjų. Toks buvo pirminis tikslas. Patekus į finalą, žinoma, apetitas auga. Jei atvirai, tikėjomės patekti į stipriausiųjų šešetuką. Tai padaryti pavyko“.

Pasak trenerio, kovai aukštesnių pozicijų, galbūt, pritrūko sėkmės fechtavimo rungtyje, galbūt, kelių tikslių pataikymų šaudyme. „Gal būtume ketvirtoje pozicijoje, bet abejojame, ar tai būtų atnešę mums medalį, – sakė L.Kontrimavičius. – Plaukimas? Taip, tai buvo gal kiek silpnesnis rezultatas, jei nuolat sekate Ievos rezultatus. Tačiau visame varžybų kontekste tai nebuvo prastas rezultatas. Teko plaukti atvirame baseine, pakilus vėjui baseine atsirado ir bangelių. Sąlygos neleido pasiekti geresnio rezultato“.

Finale I.Serapinaitė 200 metrų nuplaukė per 2:16.55 – tai buvo šeštas rezultatas tarp visų finalo dalyvių.

„Poilsis? Jo reikia tiek galvai, tiek kūnui. Tačiau visos mintys dabar bus nukreiptos į startą pasaulio čempionatą, – sakė L.Kontrimavičius. – Dabar laukia dvi ar trys dienos poilsio ir sugrįšime į treniruotes“.

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės pirmenybės vyks Egipte liepos 24-31 dienomis.

22 Birželis 2022

„Už senelį, – rankoje spausdama Europos jaunimo (U22) šiuolaikinės penkiakovės čempionato sidabro medalį tarė Elzbieta Adomaitytė. – Kai tik aplankydavo mintys, kad man sunku, kad pasiduodu prisimindavau senelį ir pasakydavau sau, jog esu stipri ir noriu, kad jis manimi didžiuotųsi“.

Jau išvykus į Barseloną, kur vyksta pirmenybės, sportininkę pasiekė žinia, kad senelis, garsus šalies teatro ir kino aktorius Regimantas Adomaitis mirė.

„Prieš išvykdama į čempionatą aplankiau jį ligoninėje, – sunkiai žodžius rinko penkiakovininkė. – Jis pasakė, kad mūsų šeimoje visas užsispyrimas atėjo būtent iš jo, visi Adomaičiai yra užsispyrę. Ir aš užsispyrimą gavau „dovanų“ iš senelio. Jis visada manimi didžiuodavosi, kai nepasiduodavau. Ir tą paskutinį kartą jis man palikėjo niekada nepasiduoti. Tie žodžiai mane vedė į priekį. Kad senelis... Išėjo, sužinojau per fechtavimą. Supratau, kad šios mano varžybos bus skirtos visai mano šeimai. Tegul šis medalis bus simbolinis šviesuliukas už senelį, jo atminčiai“.

Pirmenybių finale lietuvė jojimo rungtyje nepadarė klaidų ir surinko maksimalų taškų skaičių – 300, po fechtavimo į kraitį įkrito dar 230 taškų. Po dviejų rungčių E.Adomaitytė buvo antroje pozicijoje, tačiau situaciją kiek apkartino plaukimo rungtis. Distanciją penkiakovininkė įveikė per 2:27,50 – tai buvo 17-as rezultatas. Prieš paskutinę – „Laser Run“ – rungtį E.Adomaitytė buvo surinkusi 785 taškus ir rikiavosi 9-oje pozicijoje. Atidavusi visas savo jėgas „Laser Run“ rungtyje lietuvė užsitikrino 616 taškus. Iš viso E.Adomaitytė surinko 1401 tašką ir džiaugėsi sidabro medaliu.

Auksą iškovojo vengre Rita Erdos (1415 taškų), bronza džiaugėsi Didžiosios Britanijos sportininkė Emma Whitaker (1400 taškų).

„Labai pavargau... Per antrą 600 metrų bėgimą šiandien susimąsčiau, ar galiu. Bėgau ir jaučiau, kaip man sunku, – sakė E.Adomaitytė. – Tačiau prieš kiekvieną šaudymą pradėjau sau galvoje kartoti „šaudymas, šaudymas, susikaupk, aštuntas skaičiukas, pirštas, taikiklis“. O paskutinis bėgimas – visiškas transas. Nieko negirdėjau, nieko nemačiau. Finišas – juoda akyse. Aš nepamenu, kaip pasiekiau finišą. Paskutiniame rate tik girdėjau trenerio Pavelo Makarovo žodžius „Atsiplėšei, atsiplėšei“. Tai tapo mano stimulu bėgti ir apie nieką negalvoti. Atidaviau paskutines savo jėgas. Pavyko, nors klaidelių ir buvo. Mūsų sporte sunku jų išvengti“.

Priminsime, kad E.Adomaitytė pernai iš Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų parvežė bronzos medalius.

Trečiadienį savo pasirodymą pirmenybių individualiose varžybose baigė ir Paulius Vagnorius bei Titas Puronas – vaikinams nepavyko prasibrauti į varžybų finalą.

B pusfinalyje T.Puronas fechtavimo rungtyje surinko 210 taškų, plaukime – 286, „Laser Run“ rungtyje – 668 taškus. Iš viso kaunietis surinko 1164 taškus ir pusfinalyje užėmė 11-ą vietą. P.Vagnorius fechtavime surinko 210, plaukime 281, o „Laser Run“ rungtyje – 641 tašką. Iš viso surinkta 1132 taškai ir užimta 15-a vieta pusfinalyje.

Europos jaunimo (U22) savo jėgas taip pat išbandė ir Nojus Chmieliauskas bei Medėja Gineitytė. Septyniolikmečiui N.Chmieliauskui nepavyko įveikti kvalifikacijos barjero, o aštuoniolikmetė M.Gineitytė į finalą nepateko.

21 Birželis 2022

„Laukiu varžybų, nes pasirengimas buvo labai tikslingas, todėl bus įdomu pamatyti savo fizinę formą. O bus įdomu ir dėl naujojo varžybų formato, nes pasaulio taurės finale reikės joti jau ir pusfinaliuose“, – sakė antradienį su treneriu Luku Kontrimavičiumi į Ankarą (Turkija), kur vyks pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finalas (birželio 23-26 d.), išvykusi Ieva Serapinaitė.

II-ajame pasaulio taurės etape I.Serapinaitė užėmė 4-ą vietą, o iš III-ojo grįžo su aukso medaliu.

„Jaučiu didelę atsakomybę, tačiau žinau, jei viską padarysiu, kaip galiu geriausiai, turi viskas būti gerai, – teigė sportininkė. – Žinau, kad reikės fechtuoti, dėl plaukimo nesijaudinu, jei pavyks gerai sušaudyti, bus puiku. Stengiuosi net negalvoti, kad man gali nepasisekti, ar gali kažkas nepavykti. Tikiu savimi“.

I.Serapinaitė prisipažino, kad neramu buvo tik sezono pradžioje dėl naujojo varžybų formato.

„Tačiau viską išsibandėme atvirajame Vengrijos čempionate, nors pasaulio taurės etape viskas buvo kiek kitaip. Nerimo buvo dėl formato ir naujų varžybų dalyvių, – atviravo I.Serapinaitė. – Šį sezoną tikrai varžybose sutinkame daug naujų, dar nematytų, merginų. Dėl to kiek nerimavau prieš fechtavimo rungtį, kuri man yra labai svarbi. Kai atsiranda naujos dalyvės, pasimeti, nes nežinai, kaip jos fechtuoja, kaip elgiasi varžybose“.

Ramybė – būtent ji, pasak penkiakovininkės, yra svarbiausia palydovė varžybose.

Ne vieną kartą treneris L.Kontrimavičius jau pabrėžė, kad šį sezoną sportininkei netrūksta pasitikėjimo savimi, o ir naujasis formatas jai yra parankus.

„Jis man tinka, nes aš nemėgstu apšilimų, – nusijuokė I.Serapinaitė. – Mane visada reikia versti apšilinėti. O naujasis formatas diktuoja sąlygas, kad apšilimams nėra laiko. Tai reikalauja iš manęs mažiau fizinių jėgų. Prieš plaukimą anksčiau būdavo dvidešimties minučių apšilimas, vėliau – ilgas laukimas, prieš fechtavimą vėl valandą trunkantis apšilimas... Jėgos eikvodavosi. O aš nemėgstu plaikstytis ta energija. Todėl šis formatas man leidžia sutaupyti jėgas startams“.

Penkiakovininkė, pradėjusi kalbėti apie tobulėjimą pabrėžė, kad šiais metais tvirčiau jaučiasi bėgimo rungtyje. „Tačiau aš žinau, kad čia svarbiausia yra psichologinis tobulėjimas. Čia jaučiuosi daugiausiai sustiprėjusi, – sakė I.Serapinaitė. – Šį sezoną pradėjau su pokyčiais, pasikeitė treneris, puikiai sutariame, nėra jokių pykčių, jaučiuosi puikiai treniruočių procese. Kai jautiesi laisva, ateina ir rezultatai. Ramybė, susikalbėjimas su treneriu ir pasitikėjimas savimi – toks būtų mano šio sezono receptas“.

19 Birželis 2022

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės jaunimo (U22) rinktinė išvyko į Barselonoje birželio 19-26 dienomis vyksiančias Europos pirmenybes.

Šeštadienį į Ispaniją išvyko merginos – pernai Europos bei pasaulio jaunimo čempionatuose bronzos medalius iškovojusi Elzbieta Adomaitytė ir Medėja Gineitytė. Jau sekmadienį merginų laukia startai varžybų kvalifikacijoje.

„Jaučiuosi gerai, žinoma, treniruotėse visada pasitaiko ir lengvesnių akimirkų, ir sudėtingesnių situacijų, – prieš išvykdama sakė E.Adomaitytė. – Esu pasirengusi fiziškai. Bet dar prieš kelias savaites kiek silpniau jaučiausi dėl techninių rungčių, kadangi treniruočių procesas buvo pabiręs dėl sesijos universitete. Ko tikiuosi iš savęs? Kad ir kas benutiktų, noriu būti patenkinta savimi. Žinau, kad sugebėsiu iš savęs „išspausti“ viską, ką galiu, važiuoju į pirmenybes tam, kad galėčiau savimi didžiuotis“.

Nedidelę įtampa jaučianti prisipažino ir M.Gineitytė.

„Nemeluosiu, jaučiuosi kiek įsitempusi. Taip viskas sukrito – ir sesijos pabaiga universitete, ir treniruotės... Visur reikėjo suspėti ir viską reikėjo atlikti kokybiškai, – sakė aštuoniolikmetė sportininkė. – Kiekvienais metais dirbu ir stengiuosi tobulėti visose penkiakovės rungtyse, tačiau šiais metais labiau susigriebiau ties techninėmis sporto šakų pusėmis. Pirmenybėse tikiuosi, kaip visada, kaupti patirtį ir gerai praleisti laiką“.

Jaunoji sportininkė patikino, kad į startą ne visuomet pavyksta žengti „šalta galva“.

„Tačiau čia jau padeda paprasčiausias miegas ir... Sotus pilvas bei kruopštus daiktų susidėjimas prieš patį startą, – nusijuokė M.Gineitytė. – Tai man leidžia susikaupti ir nekyla jokios įkyrios mintys kaip „noriu miego“, „noriu valgyti“, „tikiuosi, viską susidėjau“.

Sekmadienį į Barseloną išvyko vaikinai – Titas Puronas, Paulius Vagnorius ir Nojus Chmieliauskas. Jų kvalifikacija – pirmadienį (birželio 20 d.).

„Daug dirbome ties šaudymu, tad tikiuosi, kad šioje, mano silpnojoje, rungtyje seksis geriau negu ankščiau, – sakė puikiai kelionės išvakarėse Lietuvos „Laser Run“ II-ajame etape pasirodęs dvidešimtmetis T.Puronas. – Sezono pradžioje pavyko išlaikyti pakankamai stabilų fechtavimo rezultatą, todėl tikiuosi, kad taip bus ir toliau aukštesnio lygio varžybose. Pirmenybėse tikiuosi pagerinti asmeninius rekordus plaukimo bei bėgimo rungtyse, o techninėse rungtyse – fechtavime, šaudyme ir jojime – laikysiuosi plano ir tikėsiuosi, kad pavyks jį įgyvendinti“.

P.Vagnorius teigė, kad šiais metais pavyko patobulėti bėgimo rungtyje. „Tuo tikrai galiu pasidžiaugti, – sakė sportininkas. – Pagerėjo ir šaudymo rodikliai, tvirčiau jaučiuosi fechtavime. Pirmenybėse norėčiau pagerinti savo asmeninius rezultatus, tačiau jokio spaudimo sau nedarau, o starte suprantu, kad nieko jau nebepakeisiu, tad ateinu ir „padarau savo“. Tikiuosi, pasisemsiu naudingos patirties ir varžybas baigęs turėsiu daugiau nei į jas tik atvykęs“.

Šiais metais Lietuvos čempionu tapęs N.Chmieliauskas neslėpė, kad nuotaika prieš pirmenybes – puiki.

„Tiesą pasakius, net nežinau, kodėl taip laukiu šio starto, galbūt, knieti pasivaržyti su kiek vyresniais penkiakovininkais, galbūt, laukiu tos Barselonos kaitros. Esu pats pasimetęs, bet starto laukiu nekantraudamas, – nusišypsojo septyniolikmetis. – Šiais metais jaučiuosi patobulėjęs visose rungtyse, bet labiausiai – fechtavime. Ne tiek taktiškai ir techniškai, tačiau pagaliau pradedu pasitikėti savimi. Atrodo, jau suprantu, kada verta nervintis, o kada ne. Manau, patirties nemažai įkrėtė organizuojamas tarptautinės stovyklos“.

Pasak N.Chmieliausko, pagrindinis tikslas Europos U22 čempionate – patekti į finalą, o jame – darbuotis iš visų jėgų.

„Kiti bus vyresni? Na, reiškia, turėsiu, iš ko pasisemti patirties, – nusijuokė sportininkas. – Mes, manau, tokie patys, tik kiti gal turės kiek daugiau patirties“.

Europos čempionato estafečių varžybose, planuojama, startuos T.Puronas ir E.Adomaitytė.

Į Barseloną su sportininkais išvyko treneriai Paulius Aleksandravičius, Artūras Kalininas, Pavelas Makarovas, Dalia Budavičiūtė, masažuotojas Jevgenijus Galuška ir Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės generalinis sekretorius Justinas Kinderis.

17 Birželis 2022

„Nesitikėjau laimėti... Tiesą pasakius, net nesitikėjau lipti ant prizininkų pakylos, – po auksinės pergalės „UIPM Global Laser Run City Tour“ II-ojo etapo, vykusio Šiauliuose, sakė U19 amžiaus grupės vaikinų lenktynes laimėjęs Jonas Kalaminskas (trenerė Galina Šidiškienė).

Šiauliuose besitreniruojantis jaunasis sportininkas aktyviai prisidėjo organizuojant varžybas – nuo ankstyvo ryto plušo su komandos draugais įrenginėjant trasą Šiaulių centriniame parke. „Mes jau čia buvome nuo aštuntos valandos ryto, padėjome pasirengti varžyboms, truputį pavargau, o ir saulė gerai pakaitino, – šypsojosi penkiakovininkas. – Tačiau jau po pirmojo šaudymo pajaučiau didelį jėgų antplūdį, kuris užmotyvavo. Bėgti pirmam tikrai nebuvo sunku, tiesiog nuolat sau kartojau „Dar, dar, dar...“ Viskas pavyko. O svarbiausia, kad spaudžiant medalį rankose ta motyvacija niekur nepradingsta, iki šiol galvoje skamba tasai „Dar, dar, dar“.

Distanciją J.Kalaminskas įveikė per 5:28.500. Antras tarp U19 (5x300 m bėgimas) vaikinų buvo Ugnius Kabelinskas (5:37.800), trečias – Danielius Jevensaper (5:44.900).

Tarp devyniolikmečių merginų greičiausia buvo Tėja Pakinkytė (treneris Paulius Aleksandravičius). Ji distanciją įveikė per 6:32.720. Sidabro medalį iškovojo vilnietė Patricija Gudlevičiūtė (6:56.730), bronza pasipuošė Ūla Andrejevaitė (7:06.240).

„Džiugu, bet šįkart buvau sunkiau, – sakė antrą iš eilės Lietuvos „Laser Run“ taurės etapą laimėjusi T.Pakinkytė. – Trasa Šiauliuose buvo tikrai sunkesnė, o ir šaudėsi man ganėtinai prastai. Jaučiau nemažą jaudulį – laimėjau etapą Telšiuose, todėl norėjosi laimėti ir šiandien. Tai šiek tiek slėgė pečius“.

Svarbiausias startas šiais metais T.Pakinkytės dar tik laukia – liepos mėnesį Lenkijoje vyksiančios Europos U19 pirmenybės.

Lietuvos „Laser Run“ taurės II-asis etapas tapo puikia „repeticija“ sekmadienį į Europos U22 čempionatą išvyksiantiems kauniečiams Titui Puronui ir Pauliui Vagnoriui (abu treniruoja P.Aleksandravičius). Jaunimo amžiaus grupėje (5x300m bėgimas) medalį iškovojęs T.Puronas trasą įveikė per 5:31.490, sidabru besidžiaugęs P.Vagnorius – per 5:51.250. Bronzą iškovojo ukrainietis Kyrylo Krasnikov (6:02.480).

„Puiki treniruotė – toks ir buvo šių varžybų tikslas, – prisipažino T.Puronas po apdovanojimų. – Pirmajame „Laser Run“ taurės etape gal kiek pasitaupiau, o šiandien atlikau ir kelis pagreitėjimus, sprintus. Džiaugiuosi, kad šiandien pavyko pamatyti, kokius vaisius davė intensyvus ir tikslingas darbas šaudymo treniruotėse. Labai tikiuosi, kad taip viskas seksis ir Europos čempionate.

U22 amžiaus grupės merginų lenktynėse aukso medalis atiteko Rūtai Banytei (7:25.410).

Tarp septyniolikmečių (4x300 m bėgimas) merginų greičiausia buvo Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė (5:25.180), sidabrą iškovojo Neda Doroševaitė (5:26.300), bronzą išplėšė Adelė Venckutė (6:07.500). Tarp U17 vaikinų geriausiai sekėsi ukrainiečiui Oleksandrui Melnyk (4:52.600), sidabrą iškovojo vilnietis Lukas Cikanavičius (5:03.300), bronzą – Danielius Jodokas (5:09.950).

„Tai – puiki, pozityviai nuteikianti patirtis, – po finišo sakė O.Melnyk. – Čia – puiki konkurencija, vaikinai tikrai stiprūs, greiti. Lengva tikrai nebuvo. Sunku buvo ir dėl oro sąlygų, Šiauliuose šiandien tikrai buvo karšta. Bet džiaugiuosi, kad šiandien galėjau lipti ant prizininkų pakylos, džiaugiuosi, kad galėjau iškelti Ukrainos vėliavą ir parodyti, kas tokie esame. Norėčiau, kad vėliava mano rankose atkreiptų visų dėmesį į karą, vykstantį mano gimtinėje, noriu, kad tai kuo greičiau pasibaigtų“.

Primename, kad Lietuvos „Laser Run“ taurės varžybos rudenį kelsis į Vilnių (rugsėjo 17 d.) ir Kauną (spalio 1 d.).

Visus varžybų rezultatus ir daugiau informacijos apie „UIPM Global Laser Run City Tour“ rasite www.laserrun.lt.

06 Birželis 2022

„Esu patenkintas savo pasiektu rezultatu, esu geros sportinės formos ir jaučiuosi puikiai pasirengęs startuoti artėjančiame Europos čempionate“, – sakė atvirajame Lenkijos U19 čempionate antrą vietą iškovojęs penkiakovininkas Lukas Gaudiešius (treneris Artūras Kalininas).

Fectavimo rungtyje lietuvis surinko 242 taškus, plaukime 310 taškus (2:00,06), kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje – 622 taškus. Iš viso L.Gaudiešiaus sąskaitoje – 1174 taškai. U19 amžiaus grupėje auksą iškovojo ukrainietis Romanas Popovas (1186), trečia vieta džiaugėsi taip pat ukrainietis Ivanas Maksymenko (1145).

„Dabar bandysime koncentruoti visą dėmesį į fechatvimą ir bėgimą, – sakė šį mėnesį septynioliktą gimtadienį švęsiantis L.Gaudiešius. – Labai džiaugiuosi dėl Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos nuolat organizuojamų tarptautinių stovyklų, kurios tikrai padeda siekti aukštesnių rezultatų. Į stovyklas atvyksta stiprūs užsienio sportininkai, tai suteikia galimybę kelti fechtavimo lygį“.

Penktą vietą atvirose Lenkijos pirmenybėse tarp devyniolikmečių vaikinų užėmė Ugnius Kabelinskas (1144 taškai), Jonas Kalaminskas pirmenybėse surinko 1140 taškų, Džastinas Jasiulevičius – 1132, Nojus Chmieliauskas – 1131, Danielius Jevensaper – 1095 taškus.

Tarp U19 merginų Tėja Pakinkytė užėmė 12 (fechtavimas – 240 taškų, plaukimas – 251 taškas, šaudymas/bėgimas – 518 taškų, iš viso – 1009), o Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė 16 (fechtavimas – 195 taškai, plaukimas – 268 taškai, šaudymas/bėgimas – 506 taškai, iš viso – 969 taškai) vietą.

Rėmėjai ir mecenatai

Our website is protected by DMC Firewall!